COULDN’ T HELP IT

IMG_1546

Na een heerlijke meivakantie is de periode van de laatste schoolloodjes aangebroken. Dit betekent een hoop gezucht en gesteun, plakkerige blote benen in muffe lokalen en schriften, boeken en leerlingen die bijna uit elkaar vallen. Een paar dagen geleden deed ik iets wat door veel van deze leerlingen opmerkelijk gevonden zal worden. Of raar, of ronduit belachelijk. Ik heb namelijk een nieuwe agenda gekocht.

IMG_1538

There, I said it. Ik kocht een agenda voor het nieuwe schooljaar, op het moment dat middelbare scholieren alleen nog maar aan vakantie kunnen denken. Het nieuwe schooljaar, dat over ruim drie maanden begint. Waardoor ik nog ruim drie maanden geen nieuwe agenda nodig heb. Ik weet het, ik weet het. Maar ik kon het niet laten.

Een jaar geleden had ik precies dezelfde agenda, en die heb ik met veel liefde en plezier gebruikt. Hij had een fijn formaat, was stevig, en de pagina’s waren heerlijk wit, waardoor er alle ruimte was om er zelf iets leuks van te maken. Want zoals je laatst hebt kunnen lezen, is dat wat ik deed wanneer ik me verveelde op school: mijn agenda versieren. Ik vrees dat dit exemplaar iets leger zal blijven dan die uit de derde klas. Iets met niveauverschil en het feit dat ik me het daardoor minder vaak kan permitteren om tijdens de les af te dwalen en ondertussen mijn agenda op te leuken. Maar mocht ik tijdens een wiskunde opeens een creatieve ingeving krijgen, dan kan ik het er allemaal in kwijt.

Ik was laatst in Rotterdam, en daar hadden ze in de Bijenkorf een heleboel van die fijne Moleskine-boekjes liggen. Schetsblokjes, gelinieerde schriften en dus ook agenda’s. En toen dacht ik: waarom zou ik er eigenlijk niet nu al een kopen? (Omdat je hem nog lang niet nodig hebt, ja, ja…) Hij was er, net als twee jaar geleden, alleen in het rood. Ik, als notoir liefhebber van zwart, baalde daar natuurlijk van. Maar soms is het goed om buiten je comfortzone te stappen. Waarom zou het kopen van een rode agenda daar niet onder vallen?

(Nee, oké, dat valt er misschien inderdaad niet onder. Maakt niet uit.)

Het was voor mij vreselijk moeilijk om zo’n fonkelnieuwe agenda onaangeroerd te laten. De essentiële informatie heb ik er dus maar vast ingeschreven.

IMG_1534

IMG_1533

IMG_1535

Ben ik de enige die dit altijd doet? Stom eigenlijk. Je zou van jezelf toch mogen verwachten dat je in ieder geval je eigen verjaardag onthoudt.

Nog iets wat me opviel, trouwens: ik zet achter elke heugelijke gebeurtenis een uitroepteken. ‘Doe ik dat altijd?’ vroeg ik me af toen ik deze foto’s terugzag. Ik besloot even door mijn agenda van dit jaar te bladeren…

IMG_5661

Ja, dat doe ik dus altijd.

IMG_1539

En dan nog heel even over die agenda. Want kijk, er zitten zelfs stickers bij! Dat wist ik natuurlijk al, want die waren twee jaar geleden ook precies hetzelfde. Maar toch. Het blijft leuk.

One comment

Laat een reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s