THIS WEEK IN: MUSIC

scan

Vorig jaar maakte ik iedere dag een foto, maar nu ben ik iets anders van plan hier op mijn blog. Elke week kies ik een thema, wat ik vastleg met foto’s, woorden, tekeningen, muziek, een filmpje… Het kan van alles zijn! Mijn ontbijtjes van die week, de leukste sms’jes per dag, zeven keer mijn uitzicht, of de sokken die ik draag. Deze keer: mijn week in muziek.

Zoals je hebt kunnen lezen was ik deze week op skivakantie met onder andere mijn vriendin Carmen. Ze is een soort levende shuffle. Ze danst, luistert muziek wanneer ze kan en is altijd op zoek naar nieuwe liedjes. Dat beloofde dus een week vol muziek te worden. Onze muzieksmaak ligt ver uit elkaar, maar ook hebben we beiden een behoorlijk brede smaak. Er is dus wel wat overlap. Bovendien kent Carmen me goed, dus komt ze altijd met leuke suggesties. ‘Dit is echt een nummer voor jou!’ Vaak heeft ze gelijk.

MONDAY – WHAT YOU KNOW

Al voordat we weggingen doopten Carmen en ik dit lied om tot ‘het vakantielied’: ‘What you know’ van Two door Cinema Club. Eigenlijk draaiden we ‘m elke dag wel, maar om nou de hele week hetzelfde nummer op te schrijven… Dat is ook een beetje saai voor jullie.

TUESDAY – CLIMB ON BOARD

Nog een liedje uit Carmens muziekbibliotheek: ‘Climb On Board’ van Labrinth.

WEDNESDAY – MAMMA MIA

In het hoogseizoen wordt er in Arosa een ‘schneeshow’ georganiseerd, met een heleboel ski- en snowboardleraren (die eindelijk kunnen laten zien wat ze allemaal kunnen. Schattige kindjes die les hebben gehad die week en op het einde vuurwerk. Elk jaar is er een ander thema, dit jaar was het Mamma Mia. Die liedjes kreeg ik de rest van de avond dus niet meer uit mijn hoofd.

THURSDAY – MIND YOUR MANNERS

Ik waarschuw je: dit liedje heeft een hoog Eftelingpaddestoel gehalte. Ofwel: je krijgt het niet meer uit je hoofd. Papapaaa, pa, paaaa. ‘Mind your Manners’ van Chiddy Bang (ja, ik heb het ook niet verzonnen). (edit: van een betrouwbare bron (*ugh*Carmen*ugh*) hoorde ik dat het nummer van Icona Pop is. Na een googletje bleek dat ze allebei een eigen versie hebben, dus ik zou zeggen: kies je favoriet!)

FRIDAY – SEVEN NATION ARMY

De volgende dag zouden we al vroeg vertrekken, dus moest er vandaag ingepakt worden. Carmen en ik hadden er niet écht zin in, aangezien al onze kleren verspreid lagen over verschillende bedden, kasten, laatjes en de badkamer. Een aanmoedigend muziekje konden we wel gebruiken. Ik zette iTunes op shuffle en toen kwam Ben l’Oncle Soul voorbij met ‘Seven Nation Army’. Al best een oud nummer, maar hij blijft leuk!

SATURDAY – OCEAAN

Ik ben groot fan van Racoon. Al op mijn allereerste MP3-spelertje stond hun nummer ‘Love you more’, en nog steeds draai ik ‘m vaak, net als hun album ‘Liverpool Rain’. Toen ik hoorde dat ze voor de film ‘Alles is Familie’ de soundtrack zouden gaan zingen, was ik dan ook heel blij. En heel nieuwsgierig, want ze doen eigenlijk nooit Nederlandse nummers. Als het aan mij ligt gaan ze het vaker doen, want wauw. Wat een mooi nummer is dit. Ik draai ‘m met gemak drie keer achter elkaar (als het niet vaker is), als hij op de radio voorbijkomt duik ik naar de volumeknop om vervolgens keihard mee te zingen.

SUNDAY – PLEASE SPEAK WELL OF ME

Dit nummer komt ook voor in ‘Alles is Familie’. Het komt van een indie duo, The Weepies, dat voor mij onbekend was. Het zijn twee singer-songwriters die hele rustige, relaxte muziek maken. ‘Please Speak Well of Me’ komt voor in de film, maar ik vind bijna alles wat op hun album staat wel mooi. Heerlijk voor de laatste vakantiedag.

3 comments

Laat een reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s