THIS WEEK IN: FIRST THOUGHTS

scan0002

Vorig jaar maakte ik iedere dag een foto, maar nu ben ik iets anders van plan hier op mijn blog. Elke week kies ik een thema, wat ik vastleg met foto’s, woorden, tekeningen, muziek, een filmpje… Het kan van alles zijn! Mijn ontbijtjes van die week, de leukste sms’jes per dag, zeven keer mijn uitzicht, of de sokken die ik draag. Deze keer: mijn week in eerste gedachten.

MONDAY – AH, WELL…

Mijn eerste gedachten van maandag zeggen veel over mij als persoon. Ik ben ze namelijk vergeten. Geen ochtendmens, dus. Waarschijnlijk dacht ik iets in de trant van ‘Nee… Ik wil nog niet’ ik had namelijk niet zo goed geslapen. Maandagavond plakte ik een post-it tegen mijn plafond en legde ik pen en papier naast mijn bed. En dan gaan we morgen kijken of het écht heel ernstig met me gesteld is… of dat ik het nu wel ga onthouden.

scan

TUESDAY – DOTTED PANTIES

Er zijn mensen die hun dromen kunnen onthouden. Zo vertelde een vriendin me laatst dat ik in haar droom was voorgekomen, terwijl we naar school fietsten. Ze wist het hele verhaal chronologisch op te hoesten, tot in het kleinste detail. Het duurde dan ook de volle dertig minuten van onze reistijd om tot de ontknoping te komen. ‘En toen bleek dus dat zij het gestolen had! En jij was er echt helemaal kapot van.’ Raar hoor, om allerlei dingen over jezelf te horen die je nooit hebt meegemaakt. Het lijkt me wel leuk om je dromen te kunnen onthouden. Wanneer ik wakker wordt herinner ik me meestal helemaal niets. Soms een vaag beeld, maar dat ontglipt me dan meteen weer. En in mijn dromen zijn al helemaal geen details, chronologie of ontknopingen aanwezig. Vanochtend ook weer. ‘Waarom zou ik een gestippelde panty aantrekken?’ was het eerste wat ik dacht toen ik wakker werd. Tsja. Goede vraag.

WEDNESDAY – WHERE’S MY PHONE?

Ik wordt wakker met een extreem slaperig hoofd. Ik had de hele nacht liggen woelen, toen was mijn telefoon nog achter mijn bed gevallen en toen viel ik eindelijk in slaap. Wacht, wacht. ‘Waar is mijn telefoon?’ was het eerste wat ik dacht toen ik me ook daadwerkelijk bewust was van mijn gedachtes. Als een soort walrus op het droge draai ik me om en steek mijn hand achter mijn hoofdeinde. Niets. Ik laat het bloed naar mijn hoofd stijgen door onder mijn bed te kijken en heb zie ‘m dan eindelijk liggen. Mijn ochtenden beginnen vaak zo. Ik wordt wakker, wil mijn bed uit rollen en tast naar mijn telefoon. Die er dus regelmatig niet ligt. Dan klim ik het trappetje af, loop ik rechtstreeks naar de woonkamer en vis ‘m tussen de bank vandaan. Vraag me niet waarom, maar meestal komt ‘ie daar terecht. Zo niet, dan bel ik ‘m op en moet ik op het gezoem afgaan. Dit geluid leidt meestal naar de bovenste plank van mijn kledingkast, het zijvakje van mijn tas, de wasmand in de badkamer of boven op de piano. Of hij ligt op een plek die ik niet eens kan verzinnen. Dan heb ik pech: dan vind ik hem meestal bij toeval. Maar toeval komt nooit op tijd voor school.

scan0001

THURSDAY – HE’S STILL TIRED

Een tinteling, een prikkelend gevoel. Wat was dit? Oh, wacht… Sjonge jonge. Ben ík eindelijk wakker,  slaapt mijn hand nog!

FRIDAY – BLACK HOLE

Ehm, vrijdag. Was dat die dag waarin ik me de hele dag af heb gevraagd of ik het ooit nog warm zou krijgen? Die dag waarop mijn gesprekken bestonden uit ‘Ohh, mijn broek is nog stééds nat!’ ‘Nou, moet je die van mij voelen!’? Die dag waarop het dringen was voor een plekje naast de verwarming, en waarop we, bij gebrek aan 31 van die plekjes, er maar met z’n allen tegenaan gingen staan, wat er vast een beetje vreemd uit moet hebben gezien? (Even voor de duidelijkheid: vrijdag was ook die dag waarop het begon te regenen en niet meer ophield.) Dat is ongeveer alles wat ik me er van herinner. O ja, ’s avonds ging ik naar de film, dat was leuk. Maar ’s ochtends…?

SATURDAY – WAKE UP WHEN I WANT

Hmmm…. Het licht schijnt door mijn gordijnen. Dit kan twee dingen betekenen: het is een doordeweekse dag en ik heb me verslapen. Niet heel waarschijnlijk, aangezien ik een erg goede wekker heb (a.k.a mama). De tweede mogelijke betekenis: het is weekend! Ik kan uitslapen! Ik hoef niet meer wakker te worden van een felle lamp die plots mijn dromen onderbreekt. Nee, ik kan slapen zolang ik wil en wakker worden van het licht. Of niet, natuurlijk. Daar is het tenslotte weekend voor, denk ik, terwijl ik me nog een keertje omdraai.

SUNDAY – I MADE A PROMISE (TO MYSELF)

Ik ben zo iemand die doordeweeks steen en been klaagt over het vroege opstaan, en als ik dan in het weekend kan uitslapen… dan lukt het niet. Ik wordt gewoon standaard om acht uur wakker. Gisteravond had ik dus besloten om dan maar gewoon vroeg op te staan (of ja, vroeg… Laten we het ‘op tijd’ noemen), dan zou ik nog veel kunnen doen vandaag. Zal je altijd zien, wordt ik vanochtend met een houten kop wakker om vijf voor negen. Meestal lig ik rond die tijd al een uur in bed naar blogs/YouTube filmpjes aan het kijken, onder het mom van ‘rustig wakker worden, het is zondag.’ En nu moest ik er dus uit, cold turkey. Beloofd is beloofd.

Dit was het weer voor deze week, hoop dat jullie het leuk vonden om te zien/lezen! (Oh en zoals je misschien hebt gemerkt, ik heb de scanner ontdekt. Je kunt dus vaker van deze illustraties verwachten.)

4 comments

Laat een reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s