#359 PIMP MY RIDE

IMG_6759

Hier op Curaçao geeft een auto status, maar niet zomaar iedere auto voldoet. Een dikke bak moet het zijn, met vierwielaandrijving, een heftige stereoinstallatie en glimmend gepoetst. En het liefst een pick-up, waarin kerstbomen, vuurwerk en vrienden in vervoerd kunnen worden. Dan ben je echt de man. Zoals je hierboven ziet, voldoen niet alle auto’s op Curaçao aan de eisen. Mensen doen er van alles aan om het er toch een beetje op te laten lijken. Glimmende velgen, het vaak geziene chromen lijstje om het nummerbord. Sommigen pakken speciaal voor Kerst uit: kerstmutsen om de hoofdsteunen, slingers op de hoedeplank en kerstverlichting langs de ramen. Ik heb zelfs één auto gezien die met de Kerst als Rudolph door het leven ging, met een rode neus op de voorkant en een gewei aan de zijspiegels. Aan de auto wordt dus veel aandacht besteed, maar er is ook een tegenovergestelde. Wanneer men klaar is met zo’n auto (want kapot, te hevig beschadigt, er mist een deur) wordt deze niet altijd naar de garage gebracht. Vaak wordt hij in de tuin geparkeerd, om dan verschillende taken op zich te nemen. Hij kan dienen als opslagplaats voor andere afgedankte rommel of als speeltoestel bijvoorbeeld. Ook worden er vaak nog onderdelen vanaf geschroefd, waardoor zo’n auto er na een paar jaar, met nog maar twee wielen en één deur, wel heel sneu uitziet. Het geheel wordt nog enigszins opgevrolijkt door de bloemen en planten die eroverheen beginnen te groeien. En tegen die tijd weet je dat die auto daar nooit meer weg zal gaan: hij doet nu dienst als bloempot en is dus deel geworden van de tuin.

One comment

Laat een reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s