#358 MR. CRABS

IMG_6092

 

Toen ik vanochtend langs de zee naar het ontbijt liep (ik doe helemaal niet mijn best om ook maar iemand jaloers te maken) zag ik een heleboel kleine krabbetjes op de stenen in de branding zitten. Ook op Kokomo Beach waren ze volop aanwezig. Ze piepten af en toe uit hun kleine holletjes in het zand, één jongen liet zelfs een krab uit aan een touwtje. (Ik verzin dit niet.) Ik besloot een stukje te gaan zwemmen naar het vlotje wat er in zee lag. En ook daar krioelden er krabben over een hele punt van het vlot. Net de punt die het diepst in het water stak, en waaraan ik mezelf dus op wilde hijsen (want ze doen niet altijd aan trapjes hier). Maar dat ging dus niet door. Het was nogal een scheef vlotje: de overige drie punten wezen schuin omhoog naar de lucht. Ik deed een beroep op alle kracht in mijn armen. Dit was niet zo veel, bleek wel toen ik me op probeerde te drukken maar op de helft bleef hangen. Ik zag nog maar één oplossing: als een soort walvis mezelf dat vlotje op rollen. Gelukkig was het rustig op het strand en kon ik ongestoord mijn walvisrol maken, om ten slotte (mijn duikskills zijn ook niet om over naar huis te schrijven) als een platvis weer het water in te duiken.

Laat een reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s