#348 SOMEBODY THAT I USED TO KNOW

IMG_1681

 

Voor cultuur zijn we weer eens met een heel breed interpreteerbare opdracht bezig. Klas V3C was door de hele school te vinden, gewapend met bezems, nepbloemen, schildersjassen, verhuisdozen en een hoop camera’s. Jolien en Valérie lieten zich inspireren door Gotye’s Somebody that I used to know en beschilderden Joliens gezicht met vakjes in allerlei tinten groen. Natuurlijk hebben we er een hoop lol mee gehad. Hoe er vanuit die klaslokalen gestaard werd wanneer Jolien en Valérie telkens van binnen naar buiten liepen! En geef ze eens ongelijk – er komt niet elke dag een meisje met een groen gezicht langs het raam huppelen waardoor je net naar buiten zat te staren. We bewonderden Jolien om haar lef. Ik weet niet of ik mijn hele gezicht zou laten schminken met plakkaatverf. ‘Ach joh, dat lost op in water!’ zei Jolien, terwijl Valérie vrolijk verder schilderde. Laten we het hopen. De groene verf deed haar veranderen van Jolien in somebody that I used to know. De tijd begon te dringen, snel werden de laatste foto’s gemaakt. En toen moest al die verf er natuurlijk weer af! We gingen druk in de weer met tissues, vaatdoeken en uiteindelijk zelf sponsjes om Jolien weer enigszins toonbaar te maken voor het volgende lesuur. De laatste groene waas kregen we niet weggepoetst, dus ik denk dat ze bij haar thuis een beetje raar op zullen kijken. ‘Voel je je niet helemaal lekker Jolien?’ ‘Oh nee hoor mam, we hadden cultuur.’

Laat een reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s