#337 HAPPY NEW HAIR

IMG_6522

Zeker een jaar heb ik geroepen dat ik mijn haar wilde laten kleuren. Ik vond mijn eigen kleur saai, ik wilde wel eens iets anders. Chocoladebruin, dat leek me mooi. De rest van mijn familie heeft (of had ooit) ook donkerbruin haar, dus zou het mij ook wel staan. Ik wilde het eigenlijk niet zelf doen – straks ging er iets fout. Naar de kapper, dat was het plan. Maar op de een of andere manier kwam het er niet van. Tot gisteren. Ik zat in de stoel, koos een kleur en daar gingen we. Bij het maken van de afspraak hadden we al vermeld dat ik veel haar had. De kapster was het met met me eens, en uit de feiten bleek ook dat ik het echt niet verzin. Voor het kleuren van iemand met een normale hoeveelheid haar gebruikten ze daar één tube verf. Voor mij hadden ze vier (ja, vier!) tubes nodig. Het duurde dan ook even voordat die verf er allemaal inzat. En toen was het wachten, als een soort tinkiewinkie met een natte drab haar op mijn hoofd. De verf werd steeds donkerder, ik steeds benieuwder. Na een half uurtje mocht het eruit. Wassen, föhnen, stijlen en ach ja, ook maar even knippen – we waren nu toch bezig. En zo zat ik dus drie uur bij de kapper. Maar het was het waard, – al zeg ik het zelf – het resultaat mag er wezen. Ik kon niet stoppen met mijn haar aanraken. Het was zo lang! En zo zacht! Jullie weten dat ik graag zachte kleding draag. En nu is zelfs mijn haar zacht! Echt, mijn dag kon niet meer stuk.

2 comments

Laat een reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s