#334 STUDENT NEWSPAPER

IMG_6127

Een leraar van mij had een stapeltje oude schoolkranten opgeduikeld. Tegenwoordig bestaat deze niet meer, maar dat maakte het juist zo leuk om te zien. Die dingen waren 15 tot 40 (!) jaar oud, maar toch hebben we er hard om gelachen tijdens de les. Er stond van alles in: een gemoderniseerd sprookje (Hasj en Wietje en de boze H-XTC), Ook aan ‘de allerkleinsten onder ons’ wordt gedacht: een Paashaas kleurplaat (‘Brugklassers, doe je best!’). Adviezen in de horoscoop: ‘Probeer de lessen Duits zoveel mogelijk te mijden, je loopt anders kans in de Boot genomen te worden.’ Uitspraken van Loesje. ‘Rapport: bij het hokje ”cijfer” stond dit jaar opeens in kleine lettertjes: ”door de leraren in te vullen.’ ‘Huiswerk: zorg dat je in een caravan woont of desnoods in een tent.’

 

Laat een reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s