#327 WHAT’S IN MY BAG

Mocht je je altijd al hebben afgevraagd wat er in mijn tas zit: it’s your lucky day today. Ten eerste een hoop schoolboeken. Vandaag viel het mee: alleen natuur- scheikunde. Aan de andere kant valt dat niet mee, die boeken wegen net zo veel als die van drie andere vakken bij elkaar. Andere schoolzaken: een overvolle etui, een pen die daar in had horen te zitten en mijn agenda. Ik hoef hem niet meer te gebruiken, al het huiswerk staat op internet. Maar ik vind het toch fijn, al was het alleen maar om lekker in te krabbelen tijdens verloren uurtjes. In mijn tas zit nog een schattig tasje. Hierin zitten vier dingen voor op mijn lippen – totaal overbodig, maar ik vergeet ze er altijd uit te halen en gooi er iedere ochtend wel een nieuwe in. Zo’n parfum dingetje met mijn favoriete luchtje erin (‘Waarom ruikt het hier opeens zo naar parfum?’ ‘Milou!’). Ik heb ook altijd een klein flaconnetje desinfect bij me. Op school doen ze niet echt aan zeep, laat staan papieren handdoekjes of drogers die het wél doen. Ik voel me net iemand met smetvrees wanneer ik het gebruik. Ook moet ik altijd denken aan de film Wild Child: ‘Where is my sanitizer!’ Nog een paar random dingen: haarelastiekje, schuifspeldje, gewoon elastiekje (leuk als je je verveelt tijdens de les), kauwgom en vijftig cent (voor noodgevallen). Een mini Snickers papiertje – bij ons in de klas trakteren we nog steeds wanneer we jarig zijn. En ik gebruik mijn tas nog steeds als prullenbak. In de categorie ‘Ik heb het altijd bij me, behalve als ik het nodig heb’: zakdoekjes (ik lijd aan een soort chronische verkoudheid. Maar alleen ’s ochtends), een nagelvijl (ik kan me kapot ergeren als ik constant blijf hangen in mijn haren, trui of wang. En anders mijn buurvrouw wel) een camera en een rekenmachine. Ten slotte de dingen die er ook altijd in zitten, maar niet op de foto staan: mijn telefoon (nu naast me op mijn bureau), sleutels (aan het haakje), boterhammen (met veel liefde gesmeerd maar toch een beetje geplet ’s middags. Niet zo raar als je ziet wat ik allemaal met me meesjouw) en een mandarijntje. Mensen die me niet kennen zien me waarschijnlijk als ‘het meisje met de mandarijntjes’, ik eet die dingen het hele jaar door en verspreid elke kleine pauze een sterke citrusgeur door de hele aula.

One comment

Laat een reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s