#309 ASDFJKL;

 

In een moment van inspiratieloosheid is dit wat er vaak uit mijn vingers komt: asdfjkl;. Waarom juist deze letters? Iedereen die een typecursus heeft gehad (en dus met tien vingers kan tikken) weet het. Het zijn de letters van de ‘basispositie’. Tenminste, de docent van de typecursus die ik gevolgd heb noemde het zo. ‘We beginnen zoeals altijd in de baazispoesitie.’ sprak hij aan het begin van iedere les met een Limburgs accent. Vervolgens surveilleerde hij een uur lang door het lokaaltje en keek iedereen op de vingers – letterlijk. Mocht je pink ook maar een klein beetje richting de backspace toets gaan, dan zag hij het meteen. ‘NIET OP DE BAKSPEES!’ bulderde hij dan. Nu ben ik erg blij dat ik snel kan typen, maar oh wat heb ik die cursus gehaat. Tientallen, misschien wel honderden pagina’s heb ik overgetypt. Het begon met een constant ‘asasasas’ of ‘jkjkjkjk; en eindigde met zeer droge teksten over het maken van voetballen of hoe je aan hondenuitwerpselen kon zien wat ze gegeten hadden. Dit alles op een gammel toetsenbord, afgeplakt met rode, gele, blauwe en groene stickertjes. (Ook dit was een hels karwei trouwens. Een boel stickers kwamen tussen de toetsen in plaats van erop. Tegen de tijd dat ik ze ertussenuit gepeuterd had, was de lijm opgelost.) Ik kon ze dromen, die teksten. Er kwam een moment dat ik bij alles wat ik dacht een soort toetsenbord in mijn achterhoofd had zitten, en me bedacht hoe ik het moest typen. Gelukkig kwam rond die tijd het einde van de cursus in zicht.

Laat een reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s