#308 MASTER CHEFS

Al een lange tijd hadden Babs en ik afgesproken om samen pepernoten te gaan bakken. Vandaag was het eindelijk zo ver. En als we dan toch bezig waren konden we net zo goed even ons eigen avondeten fabriceren. We begonnen met de pepernoten, dit ging eigenlijk best goed. We schoven wel vier keer een volle bakplaat de oven in en na zo’n vijftien minuten kwamen er heerlijk geurende pepernootjes uit. We moesten er af en toe een verbrandde tussenuit hengelen, maar over het algemeen waren ze prima gelukt. Toen volgde het avondeten: de succespizza van een paar weken geleden. Kant en klaar deeg uit een Danerol blikje, tomatensaus erop, beleggen met waar je verder zin in hebt… Daar kan niet veel mis mee gaan, zou je denken. Ik zeg één ding: verkeerd gedacht. De pizza paste niet op de ovenplaat, dus besloten we van het rechthoekige deeg gewoon één grote bal te maken en een ronde bodem te kneden. Maar bij kant en klaar deeg is blijkbaar geen ruimte voor experimenten. Het wilde maar niet plat worden! Telkens kromp het weer naar één grote homp. We eindigden met vijf kleine pizzaatjes die van binnen nog niet gaar waren en van buiten nogal verbrand. Op de achtergrond stond de televisie aan, waarop Junior Masterchef te zien was. Voor degenen die niet bekend zijn met dit programma: het is een kookwedstrijd voor acht- tot twaalfjarigen. En om deze wedstrijd te winnen bakken ze geen appeltaarten of pasta carbonara. Nee, er staan courgettekoekjes, buffelcarpaccio en zeeduivel op het menu. Je begrijpt dat Babs en ik ons nogal klunzig voelden dat we het zelfs met kant en klaar pizzadeeg hadden verprutst. We besloten om maar een diepvriespizza in de oven te schuiven. Dat ging nog wel.

3 comments

Laat een reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s