#305 STILL STANDING STRONG

Ik weet nog precies hoe het ging. Het was een hele normale doordeweekse avond, ik zat op de bank. ‘Hé, Milou. Ik heb nog iets voor je’ zei mama opeens. Ze stond op, rommelde wat in de slaapkamerkast en kwam terug met een grote, zwarte tas. ‘Ik dacht dat je hem wel leuk vond voor school. Als je een keer weinig boeken hebt, misschien.’ Mama kent me goed: dat vond ik inderdaad leuk. Maar met het ‘weinig boeken’ deel van haar zin was ik het niet eens. De volgende dag had ik zeven uren school. In de eerste klas was ik nog zo ijverig om iedere dag al mijn boeken mee naar huis te nemen. En dus ook weer mee terug, de volgende dag. Maar ik moest en zou die tas gebruiken. Het werd dus proppen, maar het paste. Ik had dacht dat hij het niet lang uit zou houden. Zo’n tas is eigenlijk niet gemaakt voor het heen en weer slepen van kilo’s aan boeken. De hengsels waren niet heel stevig en daarnaast had hij er ook al een lange dienst opzitten. Ik besloot de tas optimaal te gebruiken, nu het nog kon, door hem iedere dag mee naar school te nemen. Hij doorstond de eerste klas. De tweede klas. ‘Eigenlijk heb ik een nieuwe zwarte tas nodig,’ zei ik in de vakantie. ‘Die andere gaat het binnenkort begeven.’ Toch ging hij nog mee naar Hongkong, waar ik hem iedere dag gebruikte. Mijn camera past er ook perfect in namelijk. Daarnaast is er nog genoeg ruimte voor alle andere rommeltjes die ik dagelijks met me meesleep, staat hij leuk bij iedere outfit en durf ik hem ook gewoon op de grond te zetten. Hij is toch al een beetje gehavend door jarenlang gebruik en eh… andere invloeden. (Lees: een klein ongelukje met gele verf.)  Op vakantie vond ik een andere zwarte tas waar ik hem nu mee afwissel, zodat ‘ie af en toe eventjes uit kan rusten. Mijn nieuwe tas is ook prachtig, maar toch koos ik vandaag weer voor deze. Ik moest namelijk de Grote Bosatlas meenemen. Zelfs die past erin.

Laat een reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s