#297 IN THE MEANTIME

 

Elke dag beleef ik wel een paar van die loze momentjes. Je kent het wel: ’s ochtends haast je je om op tijd te komen, blijkt je horloge voor te lopen. En dan sta je daar op de hoek van de straat, vijf minuten te vroeg. Het is pauze, mijn mandarijntje is gepeld, weekendverhalen zijn uitgewisseld. Verder heb ik met mijn duffe hoofd nog weinig te melden. Tsja, daar zit je dan. Ik wil naar bed, moet alleen nog even mijn tanden poetsen, maar Mart draait nét de badkamerdeur op slot om eens lekker te gaan douchen. Er zijn een hoop dingen die je kan doen. Niets, een erg logische optie. Ik denk dat dit is wat mensen deden toen er nog geen smartphones bestonden. Maar met de uitvinding hiervan zijn loze momentjes aan het uitsterven. Op de hoek van de straat scroll ik langs mijn timeline, in de pauze ga ik snel een paar blogs langs. (Voor een gesloten badkamer staan is niet echt een loos moment. Ik bonk gewoon een keer flink op de deur. ‘Kom op, laat mij nou even! Twee minuutjes!’) En door de camera’s die voortaan op ongeveer iedere telefoon zitten kan ik mijn loze momentjes nog op een andere manier goed vullen: met het maken van de foto van vandaag.

2 comments

Laat een reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s