#288 LICHTJESROUTE

 

Sommige dingen veranderen nooit. De lichtjesroute bijvoorbeeld. Nog steeds drentelden er vele kindjes rond. Sommigen verkeerden nog in het ‘Jippie, we mogen lekker laat opblijven!’ stadium. Anderen waren dit allang gepasseerd en zakten bijna door hun beentjes, of lagen weg te dommelen in een kinderwagen of in de armen van papa. Nog steeds kon je soft-ijsjes kopen, ook al was het daar veel te koud voor. Al tien jaar lang rijden we elk jaar de lichtjesroute. (De laatste jaren niet meer van begin tot einde, maar we krijgen er altijd wel wat van mee, al is het maar wanneer we vanuit de stad naar huis rijden.) Mart en ik in pyjama op  de achterbank, met onze benen opgetrokken, samen onder een dekentje (‘Niet trekken Milou! Jij hebt veel meer dekens!’). Bij het zien van de eerste lichtjes die geen lantaarnpalen waren, drukte ik mijn gezicht tegen het koude glas en bleef zo gerust een half uur zitten tot de condens het zicht wegnam. Dan werd het raampje naar beneden gedraaid en kreeg je een bananenschuimpje van iemand in een oranje hesje. Het raam ging dicht, de deur open. Het was tijd voor het hoogtepunt van de route: het smurfendorp. Jasjes over de pyjama’s, slofjes aan en dan wurmden we ons naar voren, tot vlak aan het water. We bewonderden de lichtgevende smurfen en uit het water springende dolfijnen. Als de vermoeidheid toesloeg verlieten we Gargamel en de eendjes in de vijver. Om de traditie in ere te houden (en omdat ik voor vandaag nog geen foto had gemaakt) reed ik vandaag met mama een stukje van de lichtjesroute. ‘Waar rijden we heen?’ vroeg ik haar. ‘Je wilt naar het smurfendorp, hè?’ Sommige dingen veranderen nooit.

Klik verder voor meer foto’s!

 

 

 

One comment

Laat een reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s