#287 TO THE MOVIES

Het was typisch bioscoopweer: de regen kwam met bakken uit de lucht. Merel en ik trokken een sprintje naar binnen waarbij ik mijn best deed om mijn rokje naar beneden te houden en mijn haar droog. In de zaal zochten we op de tast naar onze stoelen. Even installeren: jas als een kussentje achter je rug, flesje rechts en popcorn op schoot (maar beter van niet: dan is het al op voor de film begonnen is). Ik checkte of mijn telefoon op stil stond, ook al staat hij dat eigenlijk altijd. Ik bespaar mezelf graag schaamtevolle momenten. (Is het je trouwens opgevallen dat de Pathé ook meegaat met de tijd? Eerst was het: ‘Telefoon uit a.u.b.’ Toen ze merkten dat tóch niemand dat deed werd het ‘Telefoon stil a.u.b.’ Vandaag de dag lijden veel mensen aan FOMO – fear of missing out. Ze kunnen niet zonder hun telefoon, óók niet als ze een film aan het kijken zijn. Hoogst irritant voor mede bioscoopgangers. Nu staat er dus ‘Telefoon niet gebruiken a.u.b.’ op de schermen voor de film begint.)  Zoals zo vaak wanneer ik met een vriendin naar de film ga, moesten Merel en ik elkaars blikken meerdere keren ontwijken. In mijn achterhoofd zag ik de sms’jes al binnenkomen bij de Pathé centrale: OVERLAST ‘hysterisch lachende meiden’ ZAAL 2. En dan nog zo’n typisch bioscoopding. ‘We moeten nog een half uur,’ fluisterde Merel. Van die zoute popcorn krijg je dorst. ‘dat ga ik echt niet volhouden!’ Nog een laatste sprintje dus, naar het toilet.

One comment

Laat een reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s