#277 OH MY APPLE PIE

Eens in de zoveel tijd is het weer zover. Er liggen goudreinetten in de fruitschaal, er zijn deegballetjes gespot in de koelkast en het huis ruikt al heerlijk naar kaneel. Kortom: mama bakt appeltaart. Dat van die deegballetjes moet ik misschien even nader verklaren. Geen slecht woord over de taart. Sterker nog, ik heb nooit een lekkerdere geproefd dan die van mama. Maar stiekem is het rauwe deeg nóg lekkerder. Het worden dus altijd kleine taartjes, zodat er wat deeg overblijft. Dit wordt dan zo eerlijk mogelijk verdeeld (‘Ik wil die helft!’) Anderzijds, het oog wil ook wat dus fotografeerde ik toch maar de taart in plaats van het deeg. Het is overheerlijk, maar ziet eruit als een homp klei. Geniet, maar eet het met mate, trouwens. Als je er teveel van neemt kan je hartstikke ziek worden. Ik spreek niet uit eigen ervaring, maar er gaat een verhaal rond over twee jongens. Ze besloten om appeltaart te maken, maar aten al het deeg op voor ze aan de taart toekwamen. De afloop van dit verhaal kan je waarschijnlijk wel raden. De afloop van mijn dag staat ook al vast: op de bank, met een vers, warm stuk appeltaart

One comment

Laat een reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s