#268 TOGETHER WITH THE FIRST GRADERS

Mede Eckart-gangers zullen zich misschien afvragen wat we bij de fietsenstalling van de brugklassers  aan het doen waren. Laat het me uitleggen. Ik (en de rest van 3-VWO) heb het grote geluk om mijn kluisje in het Studiehuis te hebben – en dit was sarcastisch bedoeld. (Nu volgt de extra uitleg voor de niet Eckart-gangers. Voel je vrij om het over te slaan. Wel loop je dan de kans dat deze haakjes zich nooit meer sluiten en dit verhaal hier dus eindigt voor jou. Maar dat even terzijde. Aan het begin van mijn tweede jaar kregen we de sleutels van wat voor de rest van onze schoolcarrière ons kluisje zou zijn. Er stond slechts een nummer op deze sleutels, dus was het een kwestie van de hele school afzoeken. ‘Het maakt me niets uit, zolang het maar niet in de S is.’ zei ik tijdens onze speurtocht. Maar toen we bijna alle kluisjes gehad hadden was dat toch het enige wat overbleef: het Studiehuis, ook wel ‘de S.’ De reden waarom niemand hier zijn kluisje wil is het feit dat het nogal afgezonderd ligt van de rest van de school. ‘Even langs je kluisje’ is er dus niet echt bij. ‘Aah, dat is balen, als je hier je kluisje hebt,’ hoor ik dan ook regelmatig als ik mijn boeken erin aan het proppen ben. Enigszins ben ik het met deze voorbijgangers eens, om eerder genoemde redenen. Aan de andere kant is het wel heel gezellig om met drie klassen uit mijn jaar naast elkaar een kluisje te hebben. Daarnaast is het meestal lekker rustig en is er dus altijd genoeg plek om je natte jas uit te spreiden na een fikse regenbui. We parkeren onze fietsen iedere dag bij de brugklassers, dit is nou eenmaal veel dichterbij. En ook dat is eigenlijk wel leuk: vandaag was ik tegelijk uit met mijn minimentorklas. ‘Hee, Milou!’ ‘We hebben onze punten terug van wiskunde. Het was zo moeilijk! Maar ik had wel een negen, goed hè?’ ‘Komen jullie woensdag weer langs?’ ‘Hoi minimentor!’ Glimlachend fiets ik naar huis. Het blijft leuk.

Laat een reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s