#267 CUDDLY

Misschien is het jou niet opgevallen, maar toen ik langs de posts van de afgelopen dagen scrolde, merkte ik op dat ik wel erg vaak schrijf over warmte, knusse taferelen en gezelligheid. Sjaals tegen de kou, warme thee en op de bank nietsdoen na een lange dag – om maar een paar voorbeelden te noemen. Ik zal een poging doen het te verklaren. Ten eerste hecht ik veel waarde aan een fijne omgeving en gezellige bezigheden. Niet voor niets draag ik het liefst zachte kleren, dim ik graag de lichten en vind ik Sinterklaas het leukste feest van het jaar. Daarnaast heb ik af en toe nou eenmaal een saaie, drukke dag. Ik sta op, ga naar school, kom thuis, maak huiswerk en ga dan weer naar bed – ik zou willen dat het niet zo was, maar soms moet ik gewoon zó veel doen. (Mijn gebrek aan concentratie af en toe werkt natuurlijk ook niet echt mee bij het snel afronden van mijn taken, maar dat is weer een ander verhaal.) Ik ben dan blij als ik even niet meer hoef te denken aan kille wiskundesommen, harde bureaustoelen en schrijfkrampen, maar gewoon op een zachte bank kan ploffen, als het even kan omringd door lieve mensen of anders met een tijdschriftje of leuk tv-programma. Ik geef er dan ook de voorkeur aan om die laatste bezigheden vast te leggen, in plaats van mijn natuurkundefrustraties en naamvalproblemen. Conclusie: ik ben gewoon een gezelligheidsdier. Bovendien had ik het vandaag opeens heel koud. Nog een reden om onder een zacht dekentje weg te kruipen (en het eerst even te fotograferen).

Laat een reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s