#265 I DON’T CARE (BUT HAD A GREAT LAUGH, THOUGH)

Op de basisschool had ik er al een handje van om gewoon te dragen wat ik wilde. Een paar dagen geleden schreef ik over mijn vroegere liefde voor gekleurde kleding. Hierna volgde er nog van alles: spijkerbroeken met vlekken en gaten, oversized colbertjasjes en zwarte tutu’s – nu lang niet meer zo opzienbarend, maar toen goed voor heel wat reacties. (‘Is dat jasje van je vader?’ en ‘Die vlekken horen daar toch niet?’) In tegenstelling tot een paar jaar geleden geef ik eigenlijk niets meer om de reacties. Ik vind het mooi en heb er totaal geen problemen mee als een ander dat niet vindt. Desondanks: oh, wat heb ik gelachen vandaag. Vroeger vertelde iedereen elkaar zonder schaamte alles wat hij vond (‘Ik vind je niet meer lief en je mag ook niet meer op mijn feestje komen!’), maar tegenwoordig blijkt dat not done. Houd dan gewoon je mond, zou ik zeggen, maar nee. Ik snap ook wel dat het lastig is om niets over mijn schoenen te zeggen, ze zijn nou eenmaal erg, eh… aanwezig. ‘Hee, Milou! Oh. Heb je, ehmmm… nieuwe schoenen? Erg… apart! Tsja, ik zou ze alleen zelf nooit dragen, maar het past echt bij jou!’ Ik doe net alsof mijn neus bloed. ‘Ah, dankje, heel lief van je!’ Om vervolgens op mijn kistjes weg te sloffen. Het toppunt was wel toen ik op school een meisje passeerde dat ik vaag kende. Ze nam me in zich op, haar blik bleef zichtbaar bij mijn schoeisel hangen. Net voordat het op begon te vallen keek ze weer strak voor zich uit, maar in de weerspiegeling van de deuren van het schoolgebouw zag ik haar nog bijna tien seconden kijken met een dikke frons tussen haar wenkbrauwen. Ze liep nog net niet tegen een lantaarnpaal aan en ik botste bijna tegen de klapdeuren van het lachen.

Laat een reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s