#264 CHEMISTRY


Na een blok natuurkunde was het op school tijd voor scheikundig vertier, met alle practica en experimenten van dien. Het was weer even wennen: geklungel met reageerbuisjes, spatelpuntjes keukenzout en de kranen in het practicumlokaal die een veel te harde straal naar buiten spuiten, waardoor de hele tafel verandert in één groot waterballet (net als al je aantekeningen, boeken en ‘oh shit, mijn rekenmachine!’) Ook de aanblik van mijn klasgenootjes met labbrillen bleek nog steeds erg grappig. (Het is dat er in die lokalen geen spiegels hangen, anders had ik mezelf ook heel hard uitgelachen hoor.) Gelukkig was het een practicum wat we vorige jaar ook al gedaan hadden. Vraag me niet waarom, maar ik vond het niet zo erg: dit kon dus nooit veel problemen opleveren. Na heel wat gekwispel met reageerbuisjes penden we onze conclusies neer. Suspensie, emulsie, oplossing, helder, kleurloos, enzovoorts. Oploskoffie bleek geen oplossing te zijn en ‘nee, de aanmaaklimonade mag je niet opdrinken! Wie weet wat zes VWO met die reageerbuisjes gedaan heeft.’ Er schoten allerlei wilde taferelen door mijn hoofd, maar onze leraar had het natuurlijk gewoon over de stoffen die eerder in zo’n buisjes hebben gezeten, wellicht hartstikke giftig. Ik had ook beter moeten weten: natuur- en scheikunde is een vak van wetenschappelijk bewezen feiten. De wilde fantasieën bewaar je maar voor bij cultuur. Gelukkig hadden we dat het uur erna.

Laat een reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s