#250 TEA TIME

Half zeven ’s ochtends, ik word voorzichtig gewekt. Er klinkt een kreun (afkomstig van mij). Ik zet mijn voeten op het koude zeil en klauter op de tast de trap af. Bij het ontbijt volgt een kleine troost: de thee in mijn buik geeft een beetje het gevoel van mijn heerlijk warme bed. Ook bij regen die tegen de ramen aanklettert (en daarvoor een half uur lang in je gezicht heeft gespetterd) hoort thee. Vanuit soppende schoenen onder een warme douche en daarna met natte haren en in mijn zachtste trui mijn handen om een warm glas slaan. En dan blazen zodat er warme wolkjes opstijgen. Het liefst een koekje erbij, of een chocotoff. Pepernoten zijn eigenlijk het lekkerst. Ze liggen al weer in de winkels – waar gaat dit heen, het is pas september! Niet dat ik het heel erg vind hoor, maar het neemt toch een beetje het magische gevoel weg wat bij pepernoten hoort. Oké, dat is eigenlijk onzin: als we ze in huis hebben kan ik er gewoon niet meer vanaf blijven. Ik dwaal af: ik had het over thee. ‘Tegen de tijd dat Milou haar thee opheeft vind ik die van mij nog steeds te warm om aan te beginnen!’ hoorde ik vandaag in de pauze toen ik – bij gebrek aan een thee-automaat op school – Cup-a-Soup dronk. Ik kan blijkbaar goed tegen warme drankjes, van soep tot thee tot chocomel. Alleen bij koffie is het anders, maar dat komt omdat ik het, warm of koud, sowieso niet te drinken vind. Nee, geef mij maar thee.

One comment

  1. Weer een goed verhaal weer lieverd! haha, het klopt idd zoals ik al in de pauze zei: Wanneer jij je thee op hebt moet ik nog beginnen en vind ik hem nog te warm! haha jij had idd je cup a soup op en Carmen nog niet eens voor de helft! “knipoog” Maar wel lekker altijd zo’n lekkere warme kop thee! xxx

Laat een reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s