#249 BEGINNERS MISTAKE

Zoals je misschien weet (of misschien ook niet), heb ik sinds een tijdje een spiegelreflexcamera. Zo’n groot, zwart gevaarte wat een heerlijk ‘klik’ geluid maakt. Waardoor je op je kont in het gras beland omdat je door de zoeker moet kijken in plaats van naar een LCD-schermpje. Ik vind het niet erg dat mijn broek vies wordt of zo, maar de overbuurvrouw keek behoorlijk raar toen ze me vanachter de geraniums op de stoep zag zitten – de enige plek waar nog wat zonlicht door de bomen kwam. Diezelfde camera zorgt ook af en toe voor een pijnlijke schouder. (Hij weegt precies 1,32 kilo, mocht je het willen weten.) Ik noem ‘m liefkozend mijn bakbeestje. Toch neem ik hem het liefst overal mee naartoe, van een vakantie in Hongkong tot een dagje Amsterdam. Ik mis mijn fijne geluidje, het draaien aan mijn lens en zelfs het door mijn knieën gaan als ik ‘m niet bij me heb. De foto’s die je ermee kan maken was natuurlijk de echte reden van aanschaf. Net voor de vakantie was het perfecte moment, zo kon ik alles rustig uitproberen met een fotogeniek Hongkong voor mijn lens. Ik kreeg een stuk minder scheve blikken toegeworpen daar. Chinezen zonder spiegelreflex in hun hand leken niet te bestaan. Ik viel dus niet op, klikte er lustig op los en probeerde alle knopjes en draaiwieltjes van mijn camera uit. Het ging allemaal best soepel, tot ik na een paar dagen opeens alleen maar zwart zag. Toch nog een beginners fout: ik had vergeten het lenskapje eraf te halen.

Laat een reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s