#237 GOODMORNING SUNSHINES!

Na de Brugsmurf Blues van gisteren volgde er vandaag nog een onderdeel wat ik me nog erg goed kon herinneren van mijn eigen werkweek. Na een nacht die voor de minimentoren bestond uit twee tot vier uur slaap stonden we toch om zeven uur op, zonder morren. We kleedden ons in vijf minuutjes aan en slopen over het terrein naar het andere gebouw, waar iedereen nog vredig lag te slapen. Maar niet meer voor lang. We telden fluisterend af: ‘Drie, twee, één… Ja!’ We stormden de trappen op, bonkten op de deuren. ‘Goedemorgen zonnestraaltjes! Over vijf minuten buiten! Iedereen wakker worden!’ ‘Hup hup, sneller, sneller!’ Dit alles onder het luide geloei van een sirene. Op het grasveld troffen we een hoop slaapoogjes, vermoeide en soms ook boze gezichten. ‘En nu is het tijd voor… ochtendgymnastiek!’ klink het vrolijk door onze megafoon. Na het ontbijt was het weer vergeten en vergeven en volgde er een laatste les. Deze bestond uit dingen die nu heel logisch klinken: roosters, afkortingen, agenda’s en lokalen (en vooral: hoe ze te vinden?). Als ik terug denk aan mijn eerste jaar weet ik dat het toen lang niet zo logisch was. We namen er dus ruim de tijd voor, en ik vertelde de klas dat ze aan al hun medescholieren de weg naar hun lokaal konden vragen (dus, tikt er eentje op je rug, wees dan aardig, ja?) We maakten ons klaar voor een ritje met de bus terug, maar die zat overvol met brugklassers en hun bagage. Ik hupte nog even de trap van de dubbeldekker op, zei mijn klasje gedag en was blij dat ik met een lerares mee naar school kon rijden. Maar eigenlijk ook niet – ik had best nog even willen blijven.

Laat een reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s