#235 LOTS OF NOISE AND CAMP FIRES

De ochtend begon goed met een gevecht om de witte boterhammen en hagelslag bij het ontbijt. Nadat de resten hiervan opgeruimd waren volgden er twee lessen. Lunch, en toen deden we slagbal. Met ‘we’ bedoel ik eigenlijk de brugklassers. Ik zat met medeminimentor Mirjam ijverig punten te turven en aan te moedigen, maar we waren bovenal aan het genieten van het lekkere weer. Voor ’s avonds stond er ook nog een activiteit op het programma. We gingen naar het bos, en paniekerig werd bedacht dat het een spooktocht was. Dat vonden wij wel grappig, dus lieten we het maar zo. In werkelijkheid gingen we een spel doen waarvoor de (mini)mentoren zich verstopten in het bos en geluiden maakten. De kinderen moesten ons dan zoeken. Ik deed samen met Colette de bosuil (‘Oe! Oe!’), niet te verwarren met de duif (‘Rrrrroekoe! Rrrroekoe!’). Veel kinderen maakten meer lawaai dan wij. Daar zijn ze sowieso erg goed in: bij het ontbijt, in de pauze, maar vooral als ze moeten gaan slapen. Als ze ons gevonden hadden stuurden we ze zonder pardon weer het donkere bos in. ‘Kom maar terug als jullie stil zijn!’ Ze vonden ons natuurlijk nooit voor de tweede keer. Voor we terugliepen naar het kasteel checkten we drie keer of echt iedereen er was. We wilden natuurlijk geen kindertjes achterlaten in het bos. Nadat we iedereen een nachtzoen hadden gegeven schoven we (leraren en minimentoren) onze stoelen rond een kampvuurtje. Toen de eersten van ons begonnen te gapen besloten we naar de kamer te gaan, die in een ander gebouw was. Wij sliepen hier samen met een grote groep studenten die een soort ontgroeningskamp hadden. We belandden midden in hun carnavalsfeest en liepen tussen de elfjes, verpleegsters en ridders naar onze kamer. Daar bleek dat twee van ons beneden waren gebleven, dus gingen wij, inmiddels in pyjama, ook maar even kijken. Dat kon best, het was toch een verkleedpartijtje. ‘Bij welk medium zitten jullie?’ werd ons beneden gevraagd. Niemand van ons wist wat ze met een medium bedoelden, laat staan bij welke wij hoorden. De andere twee waren wel binnengekomen en kwamen even later terug met een toverstaf en consumpties voor bier. Dolle boel daar. De muziek ging nog tot diep in de nacht door, maar ik was moe van een drukke dag en viel moeiteloos in slaap.

Laat een reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s