#229 HANGING IN THE TRAPEZE AND WILD IDEAS


Ik denk dat je wel kan raden wat ik deed vandaag: zeilen! We vaarden over de Brekken en aten een ijsje bij een brug waarvoor de hele mast naar beneden moest. Ik hing aan de trapeze, wat me best eng leek maar eigenlijk wel relaxed hing, na de hele dag op je kont in de kuip te zitten. Ik heb geen kont meer over straks! (Nee, laat maar, ik heb er genoeg van.) En toen kwam datgene waar we het al de hele week over hadden: vrij zeilen. De één keek er naar uit, de ander – drie keer raden wie – keek er een beetje tegen op. Dit omdat we al twee keer tegen andere boten aangebotst waren, en dat mét instructeur. Wat moest het dan worden zonder? We kwamen zonder problemen uit de box, het sturen en overstag gaan ging soepel en we botsten niet één keer tegen anderen aan. Al kwam dit eigenlijk door het feit dat er geen wind stond. Op een bepaald moment gingen we zelfs achteruit in plaats van vooruit. Wel vergaten we onszelf vast te maken bij het aanleggen waardoor we weer wegdreven en probeerden we de zeilen te hijsen terwijl die nog strak vastzaten. Tussen dit alles door waren we ontzettend melig en hadden we het over alle dingen die we konden doen nu er niemand was die op ons lette. We waren niet de enigen, er was bijvoorbeeld een groep jongens die een bh van iemand stalen en die met een touw aan de mast hadden geknoopt. Onze ideeën hielden we, braaf als we zijn, voor onszelf.

3 comments

Laat een reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s