#221 ACTUALLY, MY MOM HAS DONE IT

 

Ongeveer twee weken geleden regende het berichtjes op twitter: ‘Nee, ze zijn er al!’ ‘Vakantieverpesting!’ en ‘Kan ik ze niet terugsturen?’ En een paar dagen later stond ook bij mij de meest gehate doos van Nederland op de stoep, namelijk die met mijn schoolboeken erin. Ook ik stond niet te springen, maar toch ontvang ik ze graag per post, al is dat midden in de vakantie. Anders zou ik op de eerste schooldag een half uur met een doos van tien kilo achterop naar huis moeten fietsen. Ik haalde de boeken eruit, bladerde er eens doorheen. Vervolgens legde ik ze in een hoekje, de vakantie duurde immers nog heel lang. Weken gingen voorbij, ik sprak af, ging dagjes weg of deed niets met eindeloos veel vrije dagen nog in het vooruitzicht. Maar nu komt die eerste schoolweek toch dichterbij, en aangezien ik de hele laatste week niet thuis ben wist ik wat me vandaag te doen stond: boeken kaften. En dan moet ik mezelf meteen corrigeren, want eigenlijk was het niet ik maar mama die alles gekaft heeft. Dat is niet mijn sterkste punt namelijk. Ik kan het niet zo netjes, maar ben er vooral te ongeduldig voor. Wel zorgde ik voor gepelde mandarijntjes, kopjes koffie en het opplakken en beschrijven van etiketten, dat kan ik namelijk wel heel goed. Tot voor kort waren twee planken in mijn kast heerlijk leeg geweest, maar na twee uur kaften werden ze opgevuld met boeken, mooi strak in het papier. Ook van dat aanzicht kan ik genieten: alles nog netjes, vouw- kreuk- en scheurvrij. Maar ook dat is – net als die twee lege planken – slechts voor even.

2 comments

Laat een reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s