#218 WHAT SHE HAS

‘Heeeee! Wohoho!’ was mijn reactie toen ik Carmen na een paar weken weer zag vandaag. In het zomerse jurkje dat ze aanhad was namelijk heel goed te zien hoe bruin ze was geworden. Ik hecht er voor mezelf niet zoveel waarde aan, ik verbrand toch eerder dan dat ik bruin wordt. Al was dat vooral vroeger. Ik kon alleen de zee in als ik wit zag van de zonnebrand, met een hoed op en een t-shirt met lange mouwen aan. Door de jaren heen wende mijn huid een beetje aan de zon en ik vond het eigenlijk best leuk dat ik na Hongkong een aardig kleurtje had opgebouwd. Dat dacht ik tenminste, tot dat kleurtje anderhalve week later weer verdwenen was en ik Carmen zag. Vergeleken met haar was ik spierwit. Later op de dag, nadat we weer gezellig bijgekletst hadden, woelde ik mijn haren uit m’n knotje. Krullend viel er een wilde bos haar over mijn rug. ‘Ik wil ook krullen!’ zei Carmen. Af en toe ben ik al dat haar goed zat, dan zou ik het maar wat graag inruilen voor Carmens kleurtje. Maar aangezien dat niet gaat moeten we of niet zeuren, of ons heil zoeken bij krultangen en zelfbruiners. Ik ga voor de eerste optie denk ik. De enige bronzing bodylotion die ik ooit geprobeerd hebt pakte oranje uit. En als ik moet kiezen tussen wortel of Sneeuwwitje, nou, dan weet ik het wel.

Laat een reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s