#215 THE OLYMPICS

Alleen de sfeer al was fantastisch. Ik had een beetje hetzelfde gevoel als bij de Efteling: het hek gaat ’s ochtends open en je gaat op in een stroom van mensen die allemaal opgewekt zijn, zin hebben in een leuke dag. Het enige wat ontbrak was de paddenstoelenmuziek, maar daarvoor in de plaats werd er top 40 gedraaid. Vond ik niet erg. Overal langs het brede pad stonden medewerkers. Sommigen hadden van die schuimrubberen handen waarmee ze je de goede kant op wezen (al was het eigenlijk heel duidelijk, iedereen ging namelijk die kant op en een andere kant was er ook niet echt). Anderen hadden megafoons. ‘Goodmorning everybody, have a great day!’ riepen ze. We gingen het Olympisch park binnen, wat gigantisch bleek te zijn. Duizenden mensen stroomden over de brede paden langs restaurantjes en stands, anderen ploften neer op het gras voor een scherm waarop live wedstrijden te zien waren. Af en toe steeg er gejuich op uit één van de stadions. Ik liep lachend met de stroom mee, genietend van de zon en alles om me heen. En dan was de wedstrijd nog niet eens begonnen. We gingen naar een hockeywedstrijd, de Nederlandse dames tegen China. Vier jaar geleden speelden zij tegen elkaar in de finale, een makkelijke wedstrijd zou het dus niet worden. Er hing een goede sfeer en de Nederlanders waren duidelijk in de meerderheid. Ze juichten, waveden en klapten erop los. Na veel kansen en acht strafcorners won Nederland met 1-0. Na een ererondje verlieten we met de stroom het Olympisch park.

One comment

Laat een reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s