#213 SITTING ON THE COUCH DOING NOTHING

Ilme is een vriendin van me sinds de basisschool. We maakten samen de Nieuwsflash: filmpjes in webcamkwaliteit over de spannende gebeurtenissen op onze basisschool. De nieuwe cavia van een klasgenoot, aankomende schoolreisjes en het kapsel van de nieuwe invaller, van alles kwam er voorbij. Ik presenteerde, Ilme deed de rest: reporters op locatie (dit was Ilme Mulders vanuit de achtertuin, terug naar de studio), de ‘reclames’ tussendoor en het weer. Tijdens het filmen hadden we continu de slappe lach, waardoor we er makkelijk een middag mee konden vullen. We knipten de lachbuien eruit, plakten ons zelfgezongen intro ervoor en lieten aan het eind een aftiteling over het scherm rollen met daarin alleen onze eigen namen. Voor de afscheidsavond maakten we ons laatste filmpje, genaamd ‘Afscheid nemen en Loslaten’, een cursus vol met flauwekultips voor ouders die hun kind niet konden missen. Al hadden we die cursus zelf ook wel kunnen gebruiken: we huilden tranen met tuiten op onze laatste avond, ervan overtuigd dat we elkaar nooit meer zouden zien. De realiteit was anders: we spraken de volgende dag alweer af. Natuurlijk werd het wel heel anders dan het vroeger was. We zitten nu wel op dezelfde school, maar zien elkaar niet elke pauze en spreken niet meer iedere woensdagmiddag af. Als we dan vakantie hebben en wel afspreken doen we niets anders dan op de bank zitten en kletsen, zo ook vandaag. Ilme’s moeder kwam thuis. ‘En dames, wat hebben julie al gedaan?’ Ilme en ik keken elkaar aan, zeiden tegelijk ‘Niets.’ en barsten in lachen uit zoals we dat vroeger ook al constant deden.

Laat een reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s