#211 COW HUGGING AND PIG MASSAGE

Ik denk dat ik Elles laatst behoorlijk goed beschreven heb: never a dull moment. Dat bleek maar weer toen hij me opbelde en vertelde dat hij met mij en zijn twee nichtjes zou gaan koeknuffelen. Vandaag was het zover: ik stond op, trok mijn rubber laarzen aan en stapte in de auto. Eenmaal aangekomen op de boerderij werden we begroet door kippen en hanen op het erf. Eenmaal binnen liep er af en toe een koe, stier of gans de deur door en knaagde een stier aan de kerstverlichting. Het bleek een boerderij te zijn waar zielige dieren een fijne plek hadden om te leven, om uiteindelijk van ouderdom te sterven. Vele varkens uit de bio-industrie, een depresieve koe waarvan het kalf verdronken was in de sloot en everzwijntjes die geen moeder meer hebben. De meesten werden van kleins af aan opgevoed door de eigenaresse van de boerderij, die ze voerde met de fles en aan een lijntje meenam naar de Albert Heijn – niet allemaal natuurlijk. Het zou wat zijn, een koe voor je bij de kassa. Na het koeknuffelen waren ook de varkens nog aan de beurt. Sommigen uit onze groep wilden er het liefst meteen bovenop springen, maar iedereen moest netjes op zijn beurt wachten. Jij kiest immers niet het varken, nee, het varken kiest jou. Ik kwam door de selectie en zo zat ik dus op mijn knieën zo’n roze gevaarte te aaien. Of ja, gevaarte… Ze waren groter dan ik gedacht had, maar met af een toe een tevreden knorretje waren het net makke lammetjes. Foto’s maken was alleen niet de bedoeling en bovendien niet handig. Aan het einde van de dag maakte ik toch nog een foto van dit varkentje in de zon. We sloten de dag af met pannekoeken. Het zou wel heel cru zijn om na zo’n dag een karbonaadje te gaan eten.

Laat een reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s