#209 LOST AND FOUND

Een gewone vrijdagavond, ik zat met Babs op de bank een film te kijken. De bel ging, Mart deed open. ‘Ik heb een vraagje,’ hoorde ik een vrouw zeggen. ‘is er iemand van jullie ooit een sleutelbos kwijtgeraakt?’ ‘Nee, niet dat ik weet,’ zei Mart. Ho, stop. ‘Ik wel!’ riep ik en ik sprong van de bank. Zoals je je misschien nog wel kan herinneren waren mijn sleutels nergens te vinden tussen het groene gras waartussen ik ze meer dan een maand geleden had laten vallen. Het leek me dan ook sterk dat deze vrouw a) ze wel gevonden had en b) had kunnen ontdekken van wie ze waren. Toch waren het echt mijn sleutels die ze uit haar fietstas pakte. Wat een geluk dat zij ze gevonden had, en ook nog zoveel moeite had gedaan om erachter te komen van wie ze waren! Nadat ze dat via via via had uitgeplozen besloot ze ook nog eens om niet bij ons in te breken (dat had ook gekund, niet zo moeilijk als je de huissleutel hebt) maar ze gewoon terug te geven. ‘Je raad nooit wie er net aanbelde,’ zei ik toen papa en mama thuiskwamen. Ik had gelijk: ze raadden het niet. En nadat ik het verhaal verteld had bleek dat ik zelf niet eens wist wie er aan de deur had gestaan. ‘Dan kunnen we nog een bloemetje langsbrengen.’ zei mama. Ik had haar natuurlijk wel tien keer bedankt, maar in alle opwinding heb ik haar naam niet gevraagd. Lieve mevrouw, als u dit ooit leest: kom nog eens langs, dan krijgt u alsnog een bos bloemen van me.

One comment

  1. Jaaah echt een wonder, en wat ook zo raar was vond ik dat we die middag er nog langs hadden geskated en er erover hadden gehad, dat als jij hem niet vind niemand hem kan vinden. En toen ’s avond gebeurde er een wonder. Hoe stoer!!!! Echt superrr fijn dat je je sleutels weer terug hebt!!

Laat een reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s