#204 IN THE WORLD

Na de VS lijken Dubai en Abu Dhabi de plaatsen geworden van ‘… ter wereld’: het hoogste, grootste en duurste ter wereld heeft zich hier verzameld en in twee dagen hebben we er heel wat van gezien. Gisteren al de snelste achtbaan en de grootste moskee. Vandaag bezochten we het grootste aquarium ter wereld (een andere dan gisteren, zo mogelijk nog mooier en groter dan het eerste), waarna we doorreden naar de grootste mall ter wereld.

Het winkelcentrum maakte overigens ook kans op ‘meest uitgestorven ter wereld’, al is dat maar tijdelijk omdat we het in de ramadam tijd bezochten. Nou, dat hebben we geweten hoor. Je zou misschien denken dat dat niets uitmaakt als je geen moslim bent. Verkeerd gedacht. Iedere openbare eetgelegenheid, van Starbucks tot de restaurants, was hartstikke gesloten. Wel waren we zeer welkom na zonsondergang, tot drie uur ’s nachts. Gelukkig vonden we ergens achter een gordijn een plekje waar je stiekem toch wat kon eten.

In één van de twee grote winkelcentra die er zijn, zit Ski Dubai, een indoor skibaan. Waarschijnlijk overbodig om te zeggen, maar toch: het is de grootste ter wereld. ’s Avonds sloten we af  bij een fontein die om het half uur veranderde in een water- licht- en muziekshow. Ik weet het niet zeker, maar het was vast wel iets ter wereld en anders was het alsnog erg indrukwekkend. Vervolgens gingen we met de lift omhoog in het hoogste gebouw ter wereld, de Burj Khalifa, en zo kwam er een einde aan de vakantie. Ik heb het heel fijn en leuk gehad, maar verlangde toch wel weer een beetje naar mijn eigen bed – het fijnste ter wereld.

One comment

Laat een reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s