#203 BUTTERFLIES

Tijdens de vlucht naar Hongkong maakten we al een tussenstop in Dubai, maar omdat het nacht was heb ik niet meer van de stad gezien dan een hoop lichtjes in de verte. En ook vandaag gingen we Dubai niet verkennen: eerst reden we naar Abu Dhabi, ongeveer drie kwartier hier vandaan. Mart en papa gingen daar naar Ferrari World, waar de snelste achtbaan ter wereld staat – van nul naar 240 in vier seconden, mocht je het willen weten. Er zijn mensen die daar heel opgewonden van worden, ik word er vooral heel misselijk van denk ik, dus ik paste, net als mama. Wij deden een kleine sightseeing tour langs de grootste moskee ter wereld, de Sjeik Zayed-moskee, en het Emirats Palace. Het laatste is een enorm paleis voor alle emiraten, maar omdat de sjeiks er maar eens per jaar zijn wordt het gebruikt als hotel. Het zou toch zonde zijn om die 394 kamers leeg te laten staan. Vervolgens bezochten we een mall omdat we die nog niet genoeg gezien hadden. De mall zelf was niet speciaal, maar ik keek alsnog mijn ogen uit. Er waren vooral veel Arabieren: mannen in witte gewaden, vrouwen in het zwart (ik denk tenminste dat het vrouwen waren, ik kon het niet aan ze zien). Toen de mannen hun portie adrenaline gehad hadden reden we terug naar Dubai, waar we een winkelcentrum anex aquarium anex schaatsbaan bezochten. Het aquarium was prachtig: meters hoge glazen wanden waar roggen langsgleden, en een tunnel waar je onderdoor kon lopen zodat de haaien over je hoofd zwommen. Opweg naar de uitgang kwamen we deze vlinders tegen, die niet echt waren maar wel echt heel mooi.

One comment

Laat een reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s