#202 BYE BYE HONGKONG

Vandaag was onze laatste dag in Hongkong. In twee weken heb ik van alles gezien: stad, strand, bergen, een heleboel winkels en Chinezen en nog een hoop andere dingen waar ik me over verbaasd heb, om gelachen heb of van heb genoten. Een paar dingen die ik niet zal vergeten. Hoe enorm schattig de meeste Chinese kindjes zijn. Mart en ik keken ’s avonds nog even tv, meestal National Geographic – het was of dat, of het nieuws, of een Chinese film. Tussen de haaienvangers en dog whisperer’s door was er een heel schattig Chineesje te zien. In een reclame van een bank werd er aan kinderen gevraagd wat ze later gingen doen met hun geld. Een lief chubby jongetje kwam in beeld, en hij zei: ‘Save it. And buy bubblegum.’ De enorme hoeveelheid hoge flats die er waren verbaasde me, zo groot en zo hoog dat er makkelijk een hele woonwijk in zou passen. Sommigen waren nieuw, maar de meesten al redelijk vervallen. De buitenkant van zo’n flat was behangen met airco’s, satelieten en de was. Goed vastegemaakt hoop ik, want als je onderbroek van de 60ste verdieping naar beneden valt durf ik te betwijfelen of je ‘m nog terugvindt. Tenslotte de lift die in drie talen aangaf op welke verdieping je was: ‘shoekolau, twentyfifth floor, shakaalau.’ Of: ‘leshensomsoysom, doors are closing’. Mijn Chinees is nog steeds net zo goed als het Engels van vele taxichauffeurs, maar als ik ooit naar de vijfentwintigste verdieping moet weet ik als geen ander hoe je dat moet zeggen.

Laat een reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s