#200 DELICACIES, MEDICINES AND HOME DECORATION

Zoals in Nederland in ieder dorp wel tien kappers lijken te zijn, zo is er in Hongkong in bijna iedere straat wel een… tsja, wat is het eigenlijk? Laat me het omschrijven. Al deze winkeltjes zijn op dezelfde manier opgebouwd. De rechterkant van zo’n winkel ligt vol met gedroogde dingen. Wat het geweest is kan je niet meer zien en ook de bordjes met Chinese omschrijvingen helpen niet echt. Ik denk dat ze eigenlijk alles wel indrogen, van zeewierbladeren tot inktvispootjes en apenhersenen. Al deze lekkernijen, medicijnen en huisdecoraties – geen idee waar men het voor gebruikt – worden in potten, zakjes en op bergen uitgestald, compleet met snoepschepjes om je eigen melange samen te stellen. De linkerkant van de winkel staat vol met kartonnen doosjes en potten in alle kleuren van de regenboog. Ik denk dat hierin theebladeren zitten vol genezende krachten, maar misschien ook wel haaienvinnen- of neushoornpoeder. Zeker weten zal ik het nooit.

One comment

  1. He Milou, zoals al eerder gezegd: Prachtige foto’s en leuke verhaaltjes erbij !!!! WIl je papa een knuffel geven, namens Buuf en mijzelf? Ik krijg hem namelijk niet te pakken,

    Ls

Laat een reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s