#198 CHEUNG CHAU

Vandaag namen we de boot naar het kleine eiland Cheung Chau. We huurden een soort riksja’s met een rare afwijking, namelijk dat ze vrijwel onbestuurbaar waren. Nou heb ik het geluk dat Mart wel in is voor dat soort dingen, en ik dus op het bankje mocht zitten en als een soort prinses werd rondgereden. Wel voelde ik me een beetje schuldig, want het was zoals gewoonlijk nogal warm. Ik bood aan dat ik even een stukje zou fietsen. Nou, dus niet hè. Na tien meter knalde ik al bijna tegen een muur aan, dus toen de zee in zicht kwam besloot Mart om ons een natte ervaring te besparen. En zo mocht ik weer achterop. We reden door straatjes waar denk ik niemand het bestaan vanaf wist, behalve de oude mannetjes die tandloos voor hun huisjes zaten, de was boven hun hoofd aan het balkon. We stopten bij een klein tempeltje, de Pak Taitempel genaamd, die gewijd is aan (suprise!) Pak Tai. Hij heeft het eiland behoed voor de pest. We liepen door de vismarkt waar je een vis kon aanwijzen en dan spartelend in een zakje meekreeg. We zijn niet meer langs de achtbare baniaanboom gekomen (en nee dat is geen typefout, het is geen bananenboom!), maar ach, dan hebben we een goede reden om nog een keer terug te gaan.

Meer foto’s op de Hongkong pagina!

One comment

Laat een reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s