#196 THE HELP

Als ik hier over straat loop val ik behoorlijk op tussen alle Chinezen. Veel van hen zijn ook gewoon toeristen denk ik, maar zij gaan moeiteloos op in de menigte met een uiterlijk dat niets verschilt van een Hongkonger. Toch weet ik, dankzij een gezellige avond met Fer en Monique, iets meer dan de gemiddelde toerist en dat vind ik erg leuk. Omdat je dan langs de IKEA rijdt (ja, die hebben ze hier ook) en weet dat er binnen tientallen mensen liggen te slapen op MALM bedden en KLIPPAN banken. Het is er tenslotte comfortabeler dan thuis. Als je daadwerkelijk van plan was zo’n bed of bank te kopen is het niet zo prettig – kijken of iets lekker zit, is er niet bij.

Ook toen ik vandaag het metrostation uitkwam wist ik dat het geen toeval was dat vele vrouwen zich daar ophielden op de trappen. In Hongkong is het heel normaal om een hulp in de huishouding te hebben die 24/7 voor je klaarstaat. Of eigenlijk 24/6. Ze doen namelijk van alles: de was, schoonmaken, kinderen opvoeden en koken, maar op zondag zijn ze vrij. Dan verzamelen ze zich in parken, trappen dus, soms worden er zelfs straten afgezet waar ze met elkaar kunnen kletsen, spelletjes kunnen spelen, een tijdschrift lezen, kortom: hun vrije dag doorbrengen.

5 comments

  1. grappig verhaal, hier heel slecht weer, tot einde van de week ongeveer – je mist dus eigenlijk niets qua weer……………….hebben ze leuke t-shirts daar ? hahahahhahahahhahah

      1. was natuurlijk een grapje, overigens voor jou ook nog een cadeautje !!!! verlang je al naar huis ?

Laat een reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s