#195 HONGKONG AS I THOUGHT IT WOULD BE

Ik had Hongkong veel primitiever verwacht dan het is. In tegenstelling tot wat ik dacht is het grootste gedeelte van de stad heel ruim, schoon en modern, met vele chique winkels en restaurants. Maar al sta je in een dure winkelstraat, sla één hoek om en je kan in een totaal andere wereld beland zijn, net zoals wij vandaag. Een kleine selectie aan wat er zoal te zien viel: vele exotische fruit en groentesoorten. Vrouwen die het fruit en de groenten in hun kraam water geven. Oude Chinese vrouwtjes die je slaan als je in de weg staat – ik schrok me helemaal kapot! Ze was klein en sloeg niet hard, maar ze keek zo ongelooflijk lelijk dat ik maar snel door ben gelopen. Hele kippen, eenden en onbekende dieren, op hun kop ‘in de etalage’. Vissen, dood of levend. En boven dit hele spektakel bevonden zich talloze winkeltjes en de reclame hiervoor (‘Shing Hang Shui Antiek: Hollywood Road, gebouwtje drie-en-een-half, vijf hoog achter’). Zo klein dat je denkt: ‘Nee, hier is niets meer.’ En dan doe je een deur open en blijkt er toch nog een mini ruimte achter te zitten waar talloze antieke beeldjes, kasten, mammoettanden en sieraden zijn opgeslagen, zo dat je nog net kan lopen, maar wel je adem moet inhouden om niets om te stoten. ‘Meestal is het netter hoor’, zei de winkeleigenaresse. ‘Dus let maar niet op de rommel.’

One comment

Laat een reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s