#194 BIG BUDDHA

We blijven de hoogtes opzoeken: vandaag stapten we in een kabelbaan die ons naar Ngong Ping bracht. Dit dorpje op Lantau staat bekend om zijn gigantische buddha, waar vanaf 1976 zeventien jaar aan gewerkt is. Vanuit ons karretje zagen we dat er nog een andere weg was om naar de Buddha te komen: een smal kronkelpad afgewisseld met steile trappen, recht door de groene heuvels. Niet dat er iemand liep: zelfs de monnik op weg naar zijn tempel – compleet met kaal hoofd en geel gewaad – nam gewoon de kabelbaan.Eenmaal boven aangekomen bleek het dorpje een beetje verpest voor toeristen. Dit betekent cheesy toeristenfoto’s, vele souvenirwinkels, en een Subway. Maar goed, het betekende ook een ijskraam (die was erg welkom. Heb ik al vermeld dat het hier altijd dertig graden is?). Die foto hebben we ook maar gekocht, want hoe vaak komt het nou voor dat iedereen er leuk op staat?  Tweehonderdzestig treden later stonden we aan de voet van de buddha, die erg indrukwekkend was, toeristisch of niet. Mensen kwamen er om iemand te gedenken, om buddha te fotograferen, bekijken of misschien wel vereren. Een man vroeg zijn vrouw ten huwelijk. Ze zei ja, en hij had ook nog buddha’s zegen.

One comment

Laat een reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s