#187 THE VIEW

We reden aan de linkerkant van de weg de stad in. Honkong was tot 1997 een kolonie van Engeland, vandaar dat ze links rijden en er – thank God – veel dingen in het Engels staan aangegeven. Lijkt me toch vervelend als je verdwaalt en niet eens kunt lezen waar je bent. Het was natuurlijk heel aanlokkelijk om meteen ons bed in te duiken toen het kon, maar dat is a) niet echt bevorderlijk voor een jetlag en b) behoorlijk saai. We besloten even stukje te gaan lopen om de stad een beetje te verkennen. Vervolgens aten we iets in het hotel. Niemand had extreem veel honger, (volgens mij heeft mijn maag ook last van een jetlag, dus krijg ik waarschijnlijk vannacht zin in eten) maar een toetje lustten we nog wel. Natuurlijk moest ik weer eens iets bestellen wat lang bleek te duren. De man met de hamer sloeg toe. ‘I know you tired,’ zei een Chinese ober tegen ons, waarschijnlijk omdat hij me keihard had zien gapen. ‘but I’ll bring directly when ready.’ Na een toetje wat het wachten waard was gingen we naar boven. ‘Wow!’ riep ik toen ik de deur opendeed. Het uitzicht wat we overdag hadden gehad was prachtig, met de bootjes van het Dragon Boat Festival en de skyline op de achtergrond. Maar wacht maar tot ik jullie Hongkong by night laat zien…

Laat een reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s