#178 LOOK UP

Vandaag stond ik voor de verandering weer eens vroeg op. Ik vond het echter niet erg, want het was alsnog een uur later dan op een schooldag, en ik stond op met een leuke dag in het vooruitzicht. Met de trein van 09.08 vertrok ik samen met Babs en haar moeder Dorien richting Utrecht. Je krijgt wat je verdient wordt er wel eens gezegd, blijkbaar waren we erg lief geweest want het weer was heerlijk. Droog, een zonnetje en lekker warm maar niet tè. ‘Moeten we nog cultuur snuiven?’ vroeg Dorien toen we langs de Dom liepen. Babs en ik keken elkaar aan. ‘Neuh.’ En zo slenterden we dus lekker door Utrecht. Winkeltje in, winkeltje uit, terassje. Schoenen aan een waslijn, ijsje, een straat waar we al drie keer doorheen gelopen waren… ‘Ja, hier zijn we echt al geweest!’ Utrecht lijkt qua sfeer wel wat op Amsterdam, met een mooi oud centrum en grachten waarin bootjes rondtuffen. Wel is het een beetje een doolhof: ik had geen flauw idee waar ik was, heenging of vandaan kwam. Maar dat maakte ook niets uit: we hadden geen specifieke dingen die we wilden zien, kwamen telkens wel weer een leuk straatje of winkeltje tegen, en wat de tijd betreft… Ach, als we zouden verdwalen namen we gewoon de trein van een kwartier later.

Laat een reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s