#171 IF YOU WANT IT BAD ENOUGH

Ik schreef het al eerder, maar nu is het echt bijna zover. De enige boeken die ik nog open ga slaan zijn bovenstaande. Morgen nog twee testen, maar als om elf uur de bel gaat kan wat mij betreft de vakantie beginnen. Natuurlijk zijn er altijd pretverpesters bij. ‘Maar eigenlijk hebben we morgen nog niet echt vakantie hè. Er is vrijdag nog een testinzage.’ Maar daarna kan je wel lekker zeven weken genieten. ‘Maar die week daarna is eigenlijk ook nog een officiële schoolweek.’ Nou oké, maar na vrijdag heb je echt vrij. ‘Nee, dan is het gewoon weekend. Eigenlijk horen de weekenden niet bij de vakantie, want dan zou je toch al vrij zijn. En ik heb alleen het vakantiegevoel als ik echt op vakantie ben.’ Ach ja. Wat jij wil, denk ik dan. Tel alle weekenden, dagen waarop je niets doet en pre-vakantiedagen maar niet mee. Dan kom je waarschijnlijk uit op 4 weekjes vakantie. Ik kijk er anders tegenaan. In de testweek ben je vroeg thuis en daarna moet je af en toe nog je gezicht laten zien, maar dat stelt niets meer voor. Als je de eerste schoolweek dan ook nog op werkweek gaat kom ik denk ik wel op negen weken uit. En ik ben van plan om van iedere dag volop te genieten. Zo blijkt: als je maar graag genoeg wilt bepaal je zelf hoeveel vakantie je hebt.

2 comments

Laat een reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s