#158 AGAINST THE GRAIN

Tegen de stroom ingaan is niet altijd even makkelijk. En soms ook niet nodig: als je braaf doet wat er van je verwacht wordt levert dat geen problemen of gedoe op. Niemand die je erop aan zal kijken, de meeste mensen doen het namelijk. Toch kriebelt er soms misschien iets. Een gedachte popt op in je achterhoofd. ‘Als ik nou eens…’ Vaak worden die gedachten meteen in een ver hoekje gestopt, denkend aan alle consequenties die het met zich mee zou kunnen brengen. Oordelende mensen, afwijken van alles wat vast en zeker is, afwijken van wat normáál is. Verandering. In sommige situaties maakt dat mij niets uit: als het gaat om een kleine keuze, of wanneer ik iets heel zeker weet ben ik best wel eens tegendraads. Maar als het gaat om grotere dingen volg ik soms liever het veilige pad. Toch heb ik onlangs besloten om dat eens niet te doen en te kiezen voor wat ik echt wil. Ook al zal het mensen verbazen, loop ik zelf te piekeren over hoe het nu gaat lopen, of kan het natuurlijk ook blijken dat het een verkeerde keuze was. En hoe onbenullig zo’n beslissing voor een ander kan lijken, voor mij ging er een lange tijd van wikken en wegen aan vooraf. Maar ik kan het iedereen aanraden: achteraf volgde een heerlijk en opgelucht gevoel.

Laat een reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s