#151 COUNTDOWN

Ik kom aan bij de laatste pagina’s van mijn boeken, waarvan de kaften er als gehavende jasjes omheen hangen. Ik denk nog net genoeg bladzijden in mijn schrift te hebben om het jaar mee vol te maken, mits ik klein schrijf. Maar dan kom ik erachter dat de laatste tien pagina’s al gebruikt zijn voor galgje, ik-verveel-me-tekeningetjes, schriftgesprekken en meer van dat soort belangrijke zaken. Zomaar wat dingen die aangeven dat het schooljaar ten einde loopt. In de eerste kwam dat einde plotseling. Ik huppelde vrolijk door het schooljaar, me verbazend over alle nieuwe dingen en vond het allemaal prima tot de allerlaatste dag. Nu ligt dat echter anders – niet alleen bij mij, ik weet het van meerdere mensen. Aan een paar dingen is dit te merken: contstante gaap- zucht- en steungeluiden in de klas. Pauzegesprekken die alleen maar over de vakantie gaan. En ten slotte het feit dat iedereen uit zijn hoofd weet hoeveel lesdagen er nog zijn (elf). Uit betrouwbare bron heb ik vernomen dat dit met de jaren alleen maar erger wordt. Wie weet begint in 6-VWO het aftellen al op de eerste dag…

Laat een reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s