#129 MICROSCOPE

Iemand zat zich duidelijk te vervelen tijdens een biologiepracticum met microscopen, want hoe kom je er anders achter dat je met je telefoon door de lens heen foto’s kan maken van wat er dan ook onder ligt? Onze leraar was er in ieder geval enthousiast over en spoorde ons aan om het ook te proberen. Het ging niet heel makkelijk, maar uiteindelijk kwam ik tot deze foto. Gelukkig lagen er geen bloederige taferelen onder de lens, maar een stukje korstmos. Wat dat is weet ik heel goed, aangezien we het daar de hele les over gehad hebben. Korstmossen zijn die plekjes op straat en op bomen waarvan je denkt dat het kauwgom is. Surprise, dat is het niet! Korstmossen zijn deels schimmel, deels plant. Heel fascinerend natuurlijk, alleen vraag ik me af welke bijdrage korstmos levert aan onze wereld. Dieren zijn schattig en bomen zorgen voor zuurstof, maar korstmos kan alleen maar op een steen zitten en overleven.

2 comments

  1. haha, Bas uit onze klas was degene die zich verveelde en kwam op het idee om foto’s te maken! Iedereen ging toen bij ons foto’s maken, en toen zei aarts dat je toch wel iets dus kon doen met mobieltjes, hij vondt het een goed idee! haha. x Babs

Laat een reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s