#121 QUEENSDAY

Met koninginnedag was de rommelmarkt ’s ochtends een traditie. In de eerste jaren kochten we er een hoop rommel (al zagen we dat toen natuurlijk niet zo) om het zo’n drie jaar later weer te verkopen op diezelfde markt. Maar nu ben ik allebei die fases een beetje voorbij: ik hoef niets meer te hebben en heb niets meer om te verkopen. Samen met Colette ging ik nog wel even kijken, maar we hadden het al snel gezien. Het was tijd voor het echte werk, we gingen de stad in! Al klinkt dat een stuk minder cool als ik vertel dat er gewoon ouders met ons meeliepen. Maar eigenlijk was dat wel gezellig en ook nog handig: we hoefden niet in zo’n stampvolle bus en zij kenden de weg. We slenterden wat door Eindhoven. Ijsje eten, terasje pakken en ons verbazen over de enorme opkomst – en de rommel die dat met zich meebrengt. Daarna gingen we toch nog even het dorp in, want Inge en Daphne stonden daar bij de snoepkraam. Al snel waren we gepromoveerd tot verkoopsters en hielpen we schattige kindjes met het vullen van een snoepzakje. Ik dacht terug aan de tijd dat ik vijf jaar oud was. Nog niet kunnen rekenen en gewoon je hele hand met muntjes opsteken zodat het nodige geld eruit gepakt kan worden. Geld geven en meteen weer wegrennen, dolblij met je snoepjes maar zonder wisselgeld. Je verbazen over het feit dat je één muntje geeft en er drie voor terugkrijgt. Er is in tien jaar natuurlijk veel veranderd, maar sommige dingen zullen altijd hetzelfde blijven.

Laat een reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s