#115 VOORPRET

 

We doen dit al zo lang ik me kan herinneren. Eerst bestond ‘we’ uit Mart, mijn moeder en ik. De dag voor het schoolreisje gingen we naar de Kruidvat om een snoepzakje te vullen. ‘We’ veranderde langzaam in vriendinnen, en later in de hele klas. Voordat we op schoolkamp gingen stond onze hele klas in die winkel snoep te scheppen, het leek wel een invasie! De voorpret is tijdens die uitstapjes ook een groot deel van de lol. Met z’n allen lachen, kletsen over wat je gaat doen, wat je aan moet en wat je vooral wel/niet mee moet nemen. Met veel leuke dingen in het vooruitzicht voerden we ons ritueel vandaag weer uit. Twee keer zelfs, aangezien er twee uitjes op de planning staan: een dagje Maastricht en een weekendje Zeeland. Snoep uitkiezen, even naar de Albert Heijn voor wat drinken, tijdschriftjes halen om mee te nemen. En misschien nog wel het belangrijkste: eindelijk werd mij verteld waar we precies naartoe gingen. Ergens in Zeeland, dat wist ik na even raden, maar als verassing werd de rest geheim gehouden. Gelukkig beloofde Colette het me op enig moment wel te vertellen: ze wilde me de voorpret tenslotte niet ontnemen.

One comment

Laat een reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s