#102 PRACTICUM

Hartstikke leuk leek het ons, zo’n practicum. We lachten om elkaar in onze veel te grote witte jassen en hele charmante laboratoriumbrillen. De lerares gaf een demonstratie. Wie het droog houdt krijgt een mars, zei ze. We keken elkaar aan en haalden onze schouders op. Het leek ons goed te doen. Slang aansluiten op de kraan, in een buis, andere slang daarop aansluiten en in de gootsteen laten hangen. ‘Voer de proef uit (zie stappenplan) en breek de installatie weer af.’ stond er op ons stencil. Braaf als we waren volgden we de stappen die op ons blaadje beschreven stonden. Toen kwam het afbreken, waarbij we er niet aan hadden gedacht om de kraan uit te zetten vóórdat we de slang afkoppelden. Water sproeide in het rond, de meisjes uit onze klas lachten en gilden. Onze lerares gilde ook, namelijk dat we ‘Heel snel die kraan uit moesten zetten!’ Leuke herinneringen dus aan mijn eerste practicum. Daarna volgden er nog kleine accidentjes met een brander (niemand brandde zich, maar het was erg close), voetballen die we door de school moesten rollen (die belandden in een ander klaslokaal) en straten die opgemeten moesten worden (‘Hé, waarom hangt het meetlint slap? Lieverd, je moet ‘m wel vasthouden aan die kant hè!’)  Vandaag deden we een practicum met licht en schaduw. Toen de stopcontacten naar beneden getrokken moesten worden (die hangen op aan kabels) kwam er naast ons een stukje van het plafond naar beneden. En wij dachten nog wel dat er hierbij écht niets mis kon gaan.

Laat een reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s