#99 EASTER EGGS

Vroeger beschilderden we ze altijd. Met van die paasei-verfsetjes die bij de supermarkt te koop waren. Een plastic palet met daarin 6 kleurtjes waterverf, en een soort kleminstallatie om je ei tussen vast te zetten tijdens het schilderen. De veren van die klem waren altijd iets te strak afgesteld: heel voorzichtig moest het ei ertussen geplaatst worden, anders brak het. Je begrijpt dat er heel wat eieren gesneuveld zijn. Als het echt pasen was begon de dag met een lang ontbijt. We speelden eitje-tik, de wedstrijd om het sterkste ei. Als je ei uit de race lag (lees: kapot was) mocht je het opeten. Mart en ik waren/zijn niet zo’n ei-eters, dus mocht papa ze hebben. Vervolgens gingen we eieren zoeken. Er waren grote plastic eieren, die makkelijk te vinden waren. De belangrijke eitjes – die van chocolade, die kon je tenminste opeten – waren echter klein en rolden snel van hun verstopplek naar donkerdere plaatsen. Plaatsen waar nooit iemand kwam of keek, tot er een keer een bal de struiken in rolde. Op die manier vonden we eind mei nog wel eens een eitje.

Laat een reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s