#97 EMBARRASSED

Ik schaam me te snel, zeggen sommigen van mijn vriendinnen. Als het even kan probeer ik gênante momenten uit de weg te gaan (ook al ‘Mis je dan juist de leuke dingen!’). Zo ook vandaag weer. We besloten naar de stad te gaan om het einde van de testweek te vieren. ‘Maar we gaan niet door het station!’ zei ik meteen. Al eerder gingen we naar de stad vanuit school, maar toen waren er alleen maar mensen uit Son mee. Die de weg op de fiets dus niet heel goed kenden… Dit liep erop uit dat we met onze fiets aan de hand door het station liepen (‘anders weet ik ook niet hoe we er komen!), met z’n tienen achter elkaar. Het leek wel een kinderfeestje! Gelukkig waren Babs en Mélina deze keer mee, en zijn zij al wel eerder op de verharde weg geweest. Dat scheelde dus een schaamtevol moment. Toch beleefde ik er vandaag één, en veroorzaakte het nog zelf ook. Het leek me leuk om iedereen van de achterkant al shoppend te fotograferen, maar dit zag er niet heel spectaculair uit. ‘Loop maar een stukje, en draai dan maar om.’ Als modellen paradeerden ze over het plein. ‘Ja, en nu lachen!’ Oeps, twee oma’tjes liepen door de foto. Opnieuw. Oh trouwens, waarom fotografeer ik tegen het licht in? Nog een keer. Dit ging zo even door, en na een tijdje besefte ik pas hoeveel mensen er stonden te kijken waar we in godsnaam mee bezig waren. Wel bespaarde ik mezelf een schaamtevol moment door niet te gaan hoelahoepen bij een Activia stand (‘Maar dan krijg je een Activia tas!’). Ik bekeek een schaamtevol moment van een ander. Op de terugweg reed er een busje langs ons. ‘Hé!’ riep een jongen, onze leeftijd, vanaf de voorstoel door het open raam. Hij wees naar achteren, waar zijn vriend zijn blote kont aan de wereld liet zien. Hij vond het denk ik wel grappig. Ik moest eigenlijk ook heel hard lachen, maar hoopte voor hem dat hij hier niet te vaak aan herinnerd ging worden… Behoorlijk beschamend.

3 comments

Laat een reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s